top of page

Filurkælder 

 

Kære Filurforældre 😊

Filurkælderen begynder i september og er hver torsdag - primært fra kl.10-12.30 (andre tidspunkter på turdage). Filurkælderen holder dog pause i december måned, men det er jo fordi, vi har så travlt med at jule…

At være i Filurkælderen betyder, at vi arbejder på at gøre jeres børn skoleparate, men det er ikke en opgave vi kan løfte selv. Vedlagt dette forældrebrev er vores forslag til, hvad man kan øve sig på hjemme. Inden I går i chok, så er det ikke alle de ting som står i brevet, som man absolut skal kunne, når man begynder i mini-sfo i maj, men man kan godt begynde at øve sig…

Vores udgangspunkt er, at ALLE børn starter i skole til tiden og derfor skal vi samarbejde om at ruste børnene, så de er klar 1 maj til mini-sfo.

Når vi tager på tur melder vi ud i god tid, hvor vi skal hen og hvad tid man skal møde ind i børnehaven for at komme med. Kommer man for sent, må man blive i børnehaven, da det er vores oplevelse, at det forstyrre det pædagogiske forløb for meget, hvis børn afleveres ude på turen + at børnene som regel bliver meget kede af det, når de afleveres på den måde. Så hold øje med vores hjemmeside, opslagstavlen og Facebook-side.

I oktober / november måned sprogvurderes alle de kommende skolebørn af Trine. Er der sproglige udfordringer for det enkelte barn, kommer Trine med forslag til, hvordan man bedst hjælper barnet – et samarbejde mellem hjemmet og børnehaven.

I februar har vi forældrekonsultationer vedr. skolestart: her giver vi jer et billede af, hvordan barnet klarer sig i Filurkælderen og sammen kan vi aftale en evt. indsats ift. de sidste måneder i børnehaven.

Hvert forår bliver vi inviteret op på Apperupskolen til et lille skoleforløb som strækker sig over et par torsdage i april måned – Apperupskolen er den skole vi afleverer flest børn til. Har man et barn, som skal gå på en anden skole, opfordrer vi jer forældre til selv at besøg disse skoler med jeres børn. Dog er ALLE børn med på Apperupskolen i april måned; så prøver de at være i rigtig skole inden det går løs 1.maj.

I slutningen af april har vi afslutningsfest for jeres børn: de inviteres til fest i børnehaven med pizza, drinks, dans og sjov. Det er UDEN forældre 😊 Vi melder dato ud senere.

Filurkælderen starter som sagt i september, hvor vi skal over i skoven og høre om ræven. Dette er optakt til at arbejde med projektet "Muse-skolen", som er en legende tilgang til matematik. Dette foregår efterfølgende oppe i Shelteren i Edens have.

 

VI GLÆDER OS RIGTIG MEGET TIL AT HAVE JERES BØRN I FILURKÆLDEREN !

 

Kærlige hilsner Trine og Tine

Klik på linket herunder, for at se, hvad vi tænker om skoleparathed:

SKOLEPARATHED

bottom of page