Vedr. den gradvis kontrollerede åbning af børnehaven.

Kære forældre til børn i Ålsgårde Børnehave.

På baggrund af regeringens udmelding, kommer vi her med nye retningslinjer for pasning af børn i perioden 15. april til 10. maj 2020.

Da dette er en meget speciel situation vi alle sammen står i, må vi hjælpe hinanden med at komme godt igennem denne periode. Vi skal sikre, at både børn og personale har de mest optimale vilkår og prøve at minimere smittespredning i videst mulig omfang.

Derfor har vi i samråd med bestyrelsen, truffet følgende beslutninger:

Vi har reduceret åbningstid, således at vi kan være flest mulige voksne til stede over hele dagen som anbefalet af KL.

Børnehaven har åben fra kl.7.30-16.

Børn kan afleveres v. lågen på legepladsen i tidsrummet kl.7.30-9.00.

Børn kan hentes også ved lågen på legepladsen senest kl.16.

Vi opfordrer til, at børnene har så korte og få dage, som muligt.

FORÆLDRE HAR IKKE ADGANG TIL BØRNEHAVEN – ELLER PÅ LEGEPLADSEN.

Børnene er ude på legepladsen HELE DAGEN. De er IKKE inde i institutionen – ud over, når de er på toilettet og når de vasker hænder. Vi arbejder på at etablere en udendørs ”håndvaske-station”. Vi opfordrer forældre til at lære jeres børn at vaske hænder her i påsken.

Børnene vasker hænder, når de kommer i børnehaven. Vi har også håndsprit til rådighed i børnehaven.

Toiletter, håndvaske og dørhåndtag vaskes og sprittes af HVER GANG efter de har været i brug.

Vi kan desværre IKKE tilbyde middagslur til sovebørn i denne periode.

Børnene fordeles i mindre grupper på legepladsen efter bedste evne og når de skal spise frugt og frokost, deler vi dem i mindre spisehold.

Børnene skal som sædvanligt medbringe madpakke og frugt, dog skal madpakken i en pose med tydeligt navn på – således også frugt. Frugt skæres IKKE ud og den frugt man har med, er KUN til eget barn. Er barnet i institution efter kl.15, medbringer man selv sin eftermiddagsmad i en pose med navn på.

Vi tilbyder hverken morgenmad eller eftermiddagsmad i denne periode.

Børn skal være nyvaskede og i rent tøj ved aflevering – AL PRIVAT LEGETØJ OG BAMSER bliver hjemme i denne periode. Skiftetøj og ekstratøj skal pakkes i en taske og afleveres sammen med barnet ved lågen.

Kun raske børn må komme i dagtilbud. Alle med symptomer – børn såvel som personale – skal blive hjemme. - Det betyder, at hvis man har symptomer på sygdom, også milde symptomer som forkølelse, skal man blive hjemme, indtil man er rask. I forhold til covid-19 betragtes man som rask, når der er gået 48 timer, efter symptomerne er ophørt. Herefter må man komme i børnehave igen.

Har I pårørende i risikogruppen, synes vi, at I skal overveje en ekstra gang, om I skal sende jeres barn i institution. Vi gør vores bedste, men smitte kan nok ikke undgås...

STORE ARRANGEMENTER:

Børnehavens fødselsdag d.1 maj 2020 er AFLYST.

Filurfesten d.28 april rykker vi til tirsdag d.19 maj, HVIS det er muligt.

"Hatteteater" flyttes til efteråret.

FEJRING AF BØRNS FØDSELSDAG:

Vi kan ikke gå hjem til private fødselsdage – vi fejrer børnene her i børnehaven, DOG deler man kun kanelgifler eller figenstænger ud – og ikke hjemmelavede produkter. Fejring bliver uden fødselsdagstøj på.


 

Vi længes lige så meget som jer til en normal hverdag: er der mulighed for det, går vi ture ud af huset i naturen, men lige nu må koncentrere os om at passe godt på hinanden...


 

De kærligste hilsner


 

Personalet i Ålsgårde Børnehave.

PS. Nye forældre samt forældre til børn i særlig risikogruppe har fået særskilt mail vedr. retningslinjer for dem.