Kære forældre og andre interesserede.

Her på siden samler vi den vigtigste information vedr. Covid-19 og hvordan man skal forholde sig til dette, når man har et barn i Ålsgårde Børnehave.

Grundet den stigende Corona virus smitte, henstiller vi kraftigt til, at I lader jeres børn blive hjemme, hvis I som forældre er nær kontakt til en smittet, indtil negativt prøvesvar (testsvar) foreligger. Dette gør vi ud fra et forsigtighedsprincip om at reducere mulighederne for smittespredning i børnehaven, idet et smittet barn hos os vil lukke hele børnehaven ned (for os alle).

HVORNÅR SKAL MIT BARN TESTES FOR COVID-19 OG HVORNÅR MÅ DET KOMME I BØRNEHAVE IGEN ?

Link til SST´s info-materiale her: 

FORÆLDREINFO COVID-19

Derfor kommer vores retningslinjer her:

INGEN FORÆLDRE ELLER ANDRE PÅRØRENDE til vores børn må komme ind i børnehaven.

Børnene afleveres ved hoveddøren, hvor I spritter jeres hænder af og ringer på klokken. I venter udenfor døren til der er en voksen klar, som så henter jeres barn og siger farvel. Husk at holde afstand til hinanden, når I venter og forbered jer på ventetid, når I afleverer jeres barn. 

Det samme er gældende, når I henter jeres barn: ring på og vent til der er en voksen, som åbner døren. I kan evt. lige kigge ind ad køkkenvinduet, når I har ringet på, for der kan vi se jer fra legepladsen.

Barnet skal have en taske med, som skal indeholde pose med frugt og frokost, skiftetøj og evt. bleer, hvis barnet bruger dette.

Børnene kan kun afleveres i et bestemt tidsrum:

Børnene kan afleveres fra kl.6.30-9.30.

Der er morgenmad i tidsrummet fra kl.6.30-8.00.

Fra onsdag d.6 januar 2021 henter man igen børn, når som helst på dagen. 

 

  • Alle spritter hænder af, inden de kommer ind i børnehaven og når de forlader børnehaven igen.

  • Legetøj, sutteklude og bamser skal stadig blive hjemme.

  • Ved det MINDSTE sygdomstegn skal jeres barn blive hjemme. Jeres læge vil kunne henvise barnet til Covid19 test, hvis det er nødvendigt.

  • Ved opkast / diarré skal barnet blive hjemme i 48 timer efter sidste omgang opkast / diarré.

  • Ved det mindste tegn på sygdom ringer vi jeres barn hjem og ALLE børn skal være symptomfri i 48 timer, inden de må komme i børnehave igen.

  • FØDSELSDAGE: vi går ikke hjem privat til børnenes fødselsdage og når vi holder fødselsdag for børnene i børnehaven, bedes I medbringe produkter som I ikke selv har forarbejdet. Dvs. ingen hjemmelavede kager m.v. men noget som I har købt (flødeboller, is, kanelsnegle m.v.).

I børnehaven har vi stadig fokus på børnenes håndhygiejne (håndvask) og vaner med at nyse / hoste i ærmet. Vi har pakket legetøjet i kasser, så det er forskellige kasser vi tager frem i løbet af ugen. På denne måde sikrer vi, at legetøjet har fået 48 timer, hvor ingen har leget med det og evt. virus er væk. På samme måde med klæd-ud-tøjet.

Vi er stadig mest muligt udendørs, men kan godt være indendørs og reglen med 1 meters afstand v. f.eks. spisning er lempet. Vi skal heller ikke vaske udendørs legetøj af længere.

Kontaktpunkter inde i børnehaven skal sprittes af en gang om dagen, så det varetager vi også.

Vi følger nøje Sundhedsmyndighedernes retningslinjer og orienterer jer naturligvis, når der kommer nye tiltag.

Vi takker for jeres forståelse ! Personalet og bestyrelsen i Ålsgårde Børnehave.

 

Skærmbillede 2020-11-26 154611.png