Kære forældre og andre interesserede.

Her på siden samler vi den vigtigste information vedr. Covid-19 og hvordan man skal forholde sig til dette, når man har et barn i Ålsgårde Børnehave.

HVORNÅR SKAL MIT BARN TESTES FOR COVID-19 OG HVORNÅR MÅ DET KOMME I BØRNEHAVE IGEN ?

Link til SST´s info-materiale her: 

FORÆLDREINFO COVID-19

Derfor kommer vores retningslinjer her:

Som I nok er bekendt med, stiger antallet af Covid-19 smittede i det danske samfund og vi kigger ind i et efterår, hvor vi atter må stramme op på vores restriktioner.

INGEN FORÆLDRE ELLER ANDRE PÅRØRENDE til vores børn må komme ind i børnehaven.

Børnene afleveres ved hoveddøren, hvor I spritter jeres hænder af og ringer på klokken. I venter udenfor døren til der er en voksen klar, som så henter jeres barn og siger farvel. Husk at holde afstand til hinanden, når I venter og forbered jer på ventetid, når I afleverer jeres barn.

MEN om fredagen, må I gerne komme ind i børnehaven, når man henter jeres børn. Så kan I tjekke beholdningen af skiftetøj og tage regntøj m.v. med hjem til weekenden. Dog SKAL I være iført enten mundbind eller visir.

Barnet skal have en taske med, som skal indeholde pose med frugt og frokost, skiftetøj og evt. bleer, hvis barnet bruger dette.

Børnene kan kun afleveres og hentes i et bestemt tidsrum:

Børnene kan afleveres fra kl.6.30-9.30.

Der er morgenmad i tidsrummet fra kl.6.30-8.00.

Børnene kan hentes igen efter kl.13.30.

Ingen børn hentes eller afleveres i tidsrummet mellem kl.9.30-13.30, MEDMINDRE barnet skal til læge/tandlæge/talepædagog o.lign.

Afhentning i dette tidsrum SKAL aftales med personalet på forhånd.

Grunden til, at vi ”lukker” for aflevering og afhentning i dette tidsrum er, at det i foråret gav mange forstyrrelser i den daglige, pædagogiske praksis, at vi skulle hente og bringe børnene gennem hele dagen.

Nu skal de forskellige grupper i gang med efterårsaktiviteterne: Krummerne til gymnastik om tirsdagen (der kommer plan ud i næste uge mht. hvilke krummer, der skal lave gymnastik, hvilke tirsdage, da holdet bliver delt i to).

Billerne skal til at gå i hallen hver onsdag og Filurerne skal i gang med deres skoleforberedelse hver torsdag.

Samtidig vil vi gerne have tid og ro til alle de andre aktiviteter + at vi stadig har travlt midt på dagen med at afspritte alle kontaktpunkter i børnehaven.

 ​​​

  • Alle spritter hænder af, inden de kommer ind i børnehaven og når de forlader børnehaven igen.

  • Legetøj, sutteklude og bamser skal stadig blive hjemme.

  • Ved det MINDSTE sygdomstegn skal jeres barn blive hjemme. Jeres læge vil kunne henvise barnet til Covid19 test, hvis det er nødvendigt.

  • Ved opkast / diarré skal barnet blive hjemme i 48 timer efter sidste omgang opkast / diarré.

  • Ved det mindste tegn på sygdom ringer vi jeres barn hjem og ALLE børn skal være symptomfri i 48 timer, inden de må komme i børnehave igen.

  • FØDSELSDAGE: vi går ikke hjem privat til børnenes fødselsdage og når vi holder fødselsdag for børnene i børnehaven, bedes I medbringe produkter som I ikke selv har forarbejdet. Dvs. ingen hjemmelavede kager m.v. men noget som I har købt (flødeboller, is, kanelsnegle m.v.).

I børnehaven har vi stadig fokus på børnenes håndhygiejne (håndvask) og vaner med at nyse / hoste i ærmet. Vi har pakket legetøjet i kasser, så det er forskellige kasser vi tager frem i løbet af ugen. På denne måde sikrer vi, at legetøjet har fået 48 timer, hvor ingen har leget med det og evt. virus er væk. På samme måde med klæd-ud-tøjet.

Vi er stadig mest muligt udendørs, men kan godt være indendørs og reglen med 1 meters afstand v. f.eks. spisning er lempet. Vi skal heller ikke vaske udendørs legetøj af længere.

Kontaktpunkter inde i børnehaven skal sprittes af en gang om dagen, så det varetager vi også.

Vi følger nøje Sundhedsmyndighedernes retningslinjer og orienterer jer naturligvis, når der kommer nye tiltag.

Vi takker for jeres forståelse ! Personalet og bestyrelsen i Ålsgårde Børnehave.